Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Omagiu eroilor neamului românesc. În cimitirul din satul Ţiganca sunt înhumaţi 1020 de eroi români

Fără jertfa lor în luptele pentru apărarea neamului nu am putea astăzi să ne bucurăm de pace şi bunăstare. Avem datoria să păstrăm mereu vie memoria eroilor români. În cimitirul din satul Ţiganca, aflat la trei kilometri est de Prut, sunt înhumaţi 1020 de eroi români, căzuţi în luptele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ceremonia de comemorare de la Memorialul închinat ostaşului român a fost în acest an fără public din cauza restricţiilor impuse de pandemie.

Episcopul Basarabiei de Sud, Veniamin, şi un sobor de preoţi au oficiat slujba de pomenire a eroilor înmormântaţi la Ţiganca. Cei prezenţi au aprins lumânări şi au depus flori în semn de recunoştinţă pentru cei ce s-au jertfit.

„Eroii nu mor niciodată pentru că ei trebuie să trăiască prin noi care avem datoria indiferent de situaţie indiferent de pandemie de vremelnicie avem întotdeauna datoria să ne amintim de ei, să ne plecăm capurile în faţa faptelor de vitejie. Să le mulţumim prin aceste gesturi mărunte”, a spus  Excelenţa Sa DANIEL IONIŢĂ, ambasadorul României în Republica Moldova.

Istoria a fost scrisă cu sânge şi mulţi îşi mai amintesc de sacrificiul bunicilor, taţilor sau fraţilor plecaţi odinioară să apere pământul românesc.

Cimitirul românesc din apropierea localităţii Ţiganca a fost reconstruit şi inaugurat în anul 2006 de către autorităţile române. Atunci, la ceremonie a fost prezent şi regele Mihai I al României.
Similare
RECOMANDĂRI