Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pandemia a obligat autorităţile române să marcheze Ziua Naţională a României cu ceremonii simbolice şi fără public

La Arcul de Triumf din Bucureşti nu au mai defilat trupele de elită ale Armatei Naţionale a României. În acest an, pandemia a obligat autorităţile să marcheze Ziua Naţională a României cu ceremonii simbolice şi fără public. Televiziunea Română, producator exclusiv al tuturor evenimentelor oficiale, a transmis evenimentele oficiale în direct.

Ceremonia de la Arcul de Triumf a durat doar 20 de minute. Presedintele Klaus Iohannis a depus o coroana de flori in memoria eroilor Romaniei, dar si a celor care si-au pierdut viata din cauza coronavirusului. In mesajul de Ziua Nationala, seful statului i-a omagiat pe toti cei care isi pun in fiecare zi sanatatea in pericol ca sa lupte cu pandemia: personalul medical si militar, dar si voluntari din societatea civila.

„Fiecare generaţie are eroii săi! Sunt convins că, în viitor, cei care astăzi sunt copii îşi vor aminti de acest efort naţional, aşa cum noi îi evocăm azi pe cei care au făcut Unirea sau au ieşit în stradă în decembrie 1989. Peste ani, vom putea fi mândri de modul în care românii au răspuns acestei provocări. Generaţiile viitoare îşi vor aminti de omenia voastră, de curajul demonstrat, de imensele voastre sacrificii”, a spus KLAUS IOHANNIS preşedintele României.

In aceeasi nota au fost si mesajele transmise de premierul Ludovic Orban si presedintele Camerei deputatilor, Marcel Ciolacu.

„Să privim acest context ca pe un nou moment crucial al destinului nostru, pe care îl putem depăşi cu bine dând dovadă de coeziune şi maturitate socială. Doar prin eforturile noastre unite putem salva vieţi şi învinge virusul, doar prin convergenţa tuturor energiilor din societate putem reveni cât mai curând la normalitate, pentru ca apoi să deschidem o nouă cale către modernizarea României. La mulţi ani, România!”, a spus LUDOVIC ORBAN, prim-ministrul României.

„Pandemia a anulat si receptia traditionala gazduita de presedinte la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis va decora insa in aceasta dupa amiaza mai multi medici si reprezentanti ai personalului medical din linia I”, a precizat MARCEL CIOLACU preşedintele Camerei Deputaţilor.
 
Similare
RECOMANDĂRI