Parteneriat între OncoGen Timişoara şi Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19
Vizualizari:

Parteneriat între OncoGen Timişoara şi Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19

Vin veşti bune din domeniul cercetării! Institutul OncoGen a anunţat că semnat un acord de parteneriat cu Institutul Cantacuzino din Bucureşti pentru a dezvolta producţia de vaccinuri, inclusiv a celui anti-COVID-19.

Vaccinul de la OncoGen se va administra intranazal, sub formă de picături sau prin pulverizare.

Timişorenii au câştigat o finanţare de 3,5 milioane de lei din partea Guvernului, în colaborare cu Institutul Cantacuzino.

În acelaşi timp, la Institutul OncoGen este o anchetă, după ce managerul şi-a administrat un vaccin, pe care îl testează.

Experimentele pe animale, care nu sunt ieftine, vor fi efectuate de Institutul Cantacuzino, iar Institutul OncoGen de la Timişoara va completa actele şi va obţine aprobările pentru vaccinarea voluntarilor.

Legat de vaccinul pe care profesorul Virgil Păunescu l-a testat, acesta a spus că nu este nimic neobişnuit în ce a făcut, că sunt specialişti şi în alte ţări care au testat pe ei înşişi vaccinurile. „Sunt singurul în măsură să ştiu cât risc dacă îl testez” a spus profesorul, la TVR. „M-am documentat înainte şi totul este legal, etic şi moral. Numai ptr mine.”

Profesorul a mai vorbit despre efectele pe care le-a obsevat după administrarea vaccinului „Am vazuă că el are efecte asupra sistemului imun (...) Am observat dureri musculare, osoase şi alte reacţii care vor face obiectul unei comunicări ştiinţifice”

Profesorul Păunescu a mai explicat mecanismul de funcţionare a virusului „virusul te infectează, agită sistemul imun, apoi apare tulburarea coagulării”. De aceea, anticoagulantul este medicamentul de bază în tratamentul pacienţilor infectaţi.

Suma investită pentru dezvoltarea vaccinului se ridica la 3,5 milioane de lei şi permite continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen şi recunoscut atât de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) cât şi de guvernul britanic, spune OncoGen.

„Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producţia de vaccinuri în România, inclusiv a vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Centrul OncoGen. Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanţial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producţiei de vaccinuri”, transmit specialiştii de la OncoGen.
Similare
RECOMANDĂRI