Persoanele care revin de la odihnă, sunt obligate, la întoarcerea în R. Moldova, să stea în izolare 14 zile din cont propriu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Persoanele care revin de la odihnă, sunt obligate, la întoarcerea în R. Moldova, să stea în izolare 14 zile din cont propriu

Persoanele care merg în vacanţă/la odihnă sunt obligate, la întoarcere în ţară, să stea în regim de izolare timp de 14 zile. Ministerul Sănătăţii a concretizat acest lucru printr-o circulară, emisă la 31 iulie.

În circulară se subliniază că, conform prevederilor Hotărârilor Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 (paisprezece) zile in locurile determinate.
 
Ce ţine de acordarea certificatului de concediu medical salariaţilor care au fost în contact cu personae cu boli contagioase, Ministerul subliniază că persoanele care intră în ţară nu li se permite a le fi eliberat certificate de concediu medical pentru carantină. Respectiv, autoizolarea persoanelor, la revenirea în ţară, după călătorii de odihnă, se realizează pe cont propriu, fără eliberarea certificatului de concediu medical.
 
Similare
RECOMANDĂRI