Peste 12 mii de euro, 144 de mii de lei şi 35 de mii de ruble ruseşti, furate dintr-o casă din Hîrbovăţ. Făptaşul a fost prins
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Peste 12 mii de euro, 144 de mii de lei şi 35 de mii de ruble ruseşti, furate dintr-o casă din Hîrbovăţ. Făptaşul a fost prins

Un caz de furt în proporţii deosebit de mari a avut loc ieri în satul Hîrbovăţ. O femeie de 52 de ani a alertat oamenii legii, declarând că între orele 08.00 – 12.00, când nu era acasă, i-a fost vandalizată locuinţa şi i-a fost sustrasă o sumă mare de bani.

Oamenii legii au stabilit că necunoscuţii au forţat geamul termopan, au pătruns în casă şi au sustras din safeul stăpânei un pistol traumatic, mijloace băneşti în sumă de 12 400 de euro, 144 500 lei şi 35 000 de ruble.
 
La scurt timp, făptaşul a fost identificat şi reţinut un suspect. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 30 de ani, locuitor al raionul Călăraşi, care, în timpul audierilor, şi-a recunoscut vina.
  
În urma măsurilor de investigaţie întreprinse de oamenii legii, atât banii sustraşi, cât şi pistolul au fost depistaţi într-o parcela împădurită de la marginea localităţii. Bunurile sustrase urmează să fie restituite proprietarului.
  
În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art.186, alin.5 din Codul Penal al Republicii Moldova „Furt săvârşit în proporţii deosebit de mari”. Conform legislaţiei persoana culpabilă de o asemenea infracţiune riscă de la 7 la 12 ani de închisoare.
 
Similare
RECOMANDĂRI