Peste 6 mii de persoane, supuse screeningului la frontieră. Patru persoane, documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire şi combatere a bolilor epidemice
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Peste 6 mii de persoane, supuse screeningului la frontieră. Patru persoane, documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire şi combatere a bolilor epidemice

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 12 778 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6 506 traversări persoane, dintre care 2 632 treceri la frontiera moldo-română, 1 441 treceri la frontiera cu Ucraina şi 2 433 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:
PTF Aeroport Chişinău - 2 433 traversări persoane;
PTF Leuşeni – 1 208 traversări persoane;
PTF Giurgiuleşti-Galaţi - 771 traversări persoane;
PTF Sculeni - 393 traversări persoane;
PTF Giurgiuleşti - Reni – 598 traversări persoane. 

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 12 778 persoane şi completate 6 506 fişe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecţiei de tip Covid-19 (febră, tuse, rinoree).

Ofiţerii de la Linia Verde a Poliţiei de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 117 apeluri de la cetăţeni, unde s-au oferit consultaţii vizavi de situaţia de la frontiera de stat, condiţiile de traversare şi riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, poliţiştii de frontieră au înregistrat mai multe acţiuni ilegale:
- o trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene;
- 15 încălcări ale regimului zonei de frontieră şi cel al punctelor de trecere;
- doi conducători auto au ignorat regulile de transportare;
- paru persoane documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire şi combatere a bolilor epidemice.

Similare
RECOMANDĂRI