"Poşta Moldovei": Mii de colete cu destinaţia R.Moldova au rămas blocate peste hotare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Poşta Moldovei": Mii de colete cu destinaţia R.Moldova au rămas blocate peste hotare

Mii de colete cu destinaţia R.Moldova au rămas blocate la depozitele ţărilor de origine şi în zonele de tranzit din cauza suspendării traficului aerian în legătură cu pandemia de coronavirus.

Potrivit Infotag, despre aceasta informează întreprinderea de stat "Poşta Moldovei", ce menţionează că activitatea poştală în întreaga lume a fost blocată odată cu suspendarea curselor aeriene regulate între ţări.

Potrivit datelor întreprinderii, în total sunt blocate circa 100 de tone de trimiteri poştaşe cu destinaţia către R. Moldova. Cel mai mare volum este înregistrat în China - 42,9 tone, Germania - 10,9 tone, Singapore - 4,9 tone, Olanda - 4,8 tone, Turcia - 3,7 tone, Marea Britanie - 3,2 tone.

Instituţia menţionează că unele curse charter organizate nu acceptă la bord trimiteri poştale, întrucât acestea sunt destinate strict pentru transportul de pasageri. Un alt motiv ar fi faptul lipsei unui birou de schimb poştal în aeroportul de decolare. În continuare, "Poşta Moldovei" primeşte colete şi poşta de scrisori pe cale terestră, în urma colaborării cu "Poşta Română" şi "Ukrposhta".

În acelaşi timp, în oficiile "Poştei Moldovei" sunt peste 6 mii de trimiteri poştale care urmează să fie ridicate de către beneficiari. Aceştia au fost anunţaţi despre prezenţa coletelor printr-un mesaj la telefon sau un aviz de informare trimis la domiciliu. Întreprinderea aminteşte că, în cazul în care trimiterile poştale nu sunt ridicate în termenul stabilit, acestea vor fi trimise înapoi la Centrul de Prelucrare şi Transportare a Poştei din Chişinău, iar ulterior vor fi returnate expeditorilor.
Similare
RECOMANDĂRI