Precizările Ambasadei României cu privire la decesul unui bărbat în punctul de trecere a frontierei Albiţa
Sursa foto:stiri.md Vizualizari:

Precizările Ambasadei României cu privire la decesul unui bărbat în punctul de trecere a frontierei Albiţa

Ambasada României în Republica Moldova a luat act, cu deplină compasiune, de informaţiile apărute în presă legate de decesul persoanei cu dublă cetăţenie, română şi a Republicii Moldova, survenit în data de 5 august 2020, la orele 22.15 în Punctul de trecere a frontierei Albiţa.

Incidentul a survenit pe sensul de intrare în România, la aproximativ 100 metri înaintea zonei de control al documentelor, astfel, Ambasada infirmă  informaţiile potrivit cărora bărbatului i s-a făcut rău din cauza că poliţiştii de frontieră din România nu-i permiteau trecerea în R. Moldova.

Potrivit autorităţilor, persoana prezenta dureri toracice, fapt pentru care personalul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui a acordat primul ajutor, până la sosirea echipajului medical de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui-secţia Huşi.

Ambasada României în Republica Moldova subliniază faptul că tuturor persoanelor care doresc să intre în România li se permite accesul în condiţiile şi cu respectarea prevederilor actelor normative adoptate, de autorităţile române, pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Similare
RECOMANDĂRI