Protecţia Muncii vine cu recomandări pentru angajatori şi salariaţi, în contextul interdicţiei aflării persoanelor în spaţiile publice
Sursa foto:protectiamuncii.md Vizualizari:

Protecţia Muncii vine cu recomandări pentru angajatori şi salariaţi, în contextul interdicţiei aflării persoanelor în spaţiile publice

Serviciu de securitate şi sănătate ocupaţională „Protecţia muncii” vine cu unele recomandări pentru angajatorii şi salariaţii din R. Moldova, în contextul interzicerii aflării persoanelor în spaţii publice, impuse de Comisia pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova prin Dispoziţia nr. 3 din 23 martie 2020.

Astfel, Protecţia Muncii recomandă: 
  1. Informarea salariaţilor despre restricţiile impuse
  2. Pentru salariaţii care îşi continuă activitatea (în special cei cu vârsta de peste 63 de ani) informaţii să poarte în permanenţă asupra sa PERMISUL NOMINAL DE ACCES LA LOCUL DE MUNCĂ, acordat de angajator (art.9, alin. (2) lit. c) din Codul muncii) pentru a-l prezenta reprezentanţilor legali (poliţişti / militari) în scopul motivării aflării sale în spatii publice (deplasare la / de la muncă).
  3. În cazul în care salariaţii nu dispun de permise nominale de acces la locul de muncă atunci angajatorul ar trebui să le perfecteze sau să perfecteze un act care sa confirme statutul de angajat al persoanei şi pe care salariatul să îl poarte în permanenţă asupra sa.
Modelele actelor le găsiţi mai jos:
  1. Model Permis nominal de acces la locul de muncă 
  2. Registrul de evidenţă a permiselor nominale de acces la locul de muncă 
Similare
RECOMANDĂRI