Republica Moldova va importa primul medicament autorizat în SUA şi UE pentru tratamentul COVID
Vizualizari:

Republica Moldova va importa primul medicament autorizat în SUA şi UE pentru tratamentul COVID

Directorul general al Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, a semnat astăzi, autorizaţia pentru importul, în premieră, a unui lot de Remdesivir, primul medicament autorizat în SUA şi UE pentru tratamentul COVID-19.

Lotul de medicament Remdesivir (denumirea comercială Covifor), va fi livrat în Republica Moldova în termen de 10-20 zile, de distribuitorul farmaceutic “Dita EstFarm” SRL, în cantitate de circa 2000 flacoane.

“Vom face tot posibilul ca cetăţenii noştri să aibă acces la cele mai eficiente medicamente, folosite în tratamentul împotriva COVID-19, inclusiv, pe platforme internaţionale de cercetare clinică. În acest sens, conlucrăm activ cu producătorii şi distribuitorii de medicamente, companii de cercetare clinică şi dezvoltare medicală cu renume internaţional. Astfel, ne indreptăm spre realizarea scopului propus, de asigurare a securităţii farmaceutice a ţării, pe timp de pandemie”, a mentionat Eremei Priseajniuc.

În Republica Moldova, preparatul Remdesivir este prevăzut în Protocolul clinic naţional provizoriu “Infecţia cu coronavirus de tip nou”, utilizat în tratamentul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS COV-2.

Similare
RECOMANDĂRI