Ruslan Codreanu a semnat dispoziţia privind amplasarea a 40 de gherete cu îngheţată, băuturi răcoritoare şi fierbinţi, pe perioada estivală
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ruslan Codreanu a semnat dispoziţia privind amplasarea a 40 de gherete cu îngheţată, băuturi răcoritoare şi fierbinţi, pe perioada estivală

Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada 1 iiunie- 20 octombrie, în capitală va fi organizată comercializarea băuturilor răcoritoare, a îngheţatei şi a băuturilor fierbinţi (ceai, cafea), în zonele de odihnă a cetăţenilor (grădini publice, parcuri, scuaruri) etc.  O dispoziţie în acest sens a fost semnată astăzi de primarul general interimar, Ruslan Codreanu.

Potrivit documentului administrativ, pe durata sezonului estival 2019, în spaţiile de agrement din Chişinău vor fi amplasate circa 40 de puncte de comerţ ambulant stradal.  

Operatorii de profil vor asigura aspectul estetic şi arhitectural al unităţii de comerţ, precum şi salubrizarea teritoriului în perimetrul zonei de activitate.

Schemele de amplasare ale unităţilor de comerţ ambulant stradal vor fi stabilite de către preturile de sector, la solicitarea agenţilor economici de profil. De asemenea, autorităţile enunţate vor supraveghea buna desfăşurare a activităţii operatorilor de comerţ, preturile rezervându-şi dreptul de a anula schemele de amplasare în cazul înregistrării anumitor abateri de la cerinţele actelor normative în vigoare.

Amintim că săptămâna trecută, municipalitatea a consultat cetăţenii oraşului vizavi de prezenţa operatorilor de comerţ ambulant stradal în parcurile şi scuarurile capitalei, iar majoritatea participanţilor la sondaj s-au pronunţat „pentru”, cu specificarea că procesul să fie bine organizat, unităţile de comerţ să aibă un aspect estetic agreabil şi să fie amplasate rezonabil, cu preponderenţă la intrarea în parcuri, cu evitarea amplasării pe trotuare din contul pietonilor sau a vizitatorilor zonei de odihnă.

Similare
RECOMANDĂRI