Serviciul Fiscal de Stat va controla vânzătorii de flori, în ziua de 8 martie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Serviciul Fiscal de Stat va controla vânzătorii de flori, în ziua de 8 martie

Serviciul Fiscal de Stat va desfăşura la data de 8 martie acţiuni de monitorizare şi verificare la contribuabilii care comercializează flori în pieţele autorizate şi unităţile de comerţ de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Acţiunile se vor axa pe întreprinderea măsurilor de conformare, prin monitorizarea aplicării de către comercianţi a echipamentelor de casă şi control la efectuarea decontărilor în numerar, înregistrarea conformă a activităţii de întreprinzător într-o oarecare formă organizatorico-juridică.

Controalele respective vin în contextul creşterii cererii de flori vii în ajunul sărbătorii Ziua internaţională a femeii, fapt ce duce la sporirea riscului de nedeclarare a tuturor vânzărilor cu scopul de a diminua cuantumul impozitelor şi taxelor aferente Bugetului Public Naţional.

Autoritatea fiscală naţională recomandă tuturor contribuabililor de a se conforma prevederilor legale, iar cumpărătorilor – să solicite bonul de casă la procurarea florilor, astfel contribuind la majorarea nivelului de conformare.
Similare
RECOMANDĂRI