Siegfried Mureşan: UE va pune mai mult accent pe diferenţiere în relaţia cu ţările Parteneriatului Estic. Pentru Republica Moldova asta este o veste bună
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Siegfried Mureşan: UE va pune mai mult accent pe diferenţiere în relaţia cu ţările Parteneriatului Estic. Pentru Republica Moldova asta este o veste bună

Uniunea Europeană îşi schimbă strategia când vine vorba de şansele de aderarea ale ţărilor din Parteneriatul Estic şi va pune mai mare accent pe diferenţiere”, a declarat europarlamentarul român Siegfried Mureşan, vicepreşedintele al grupului Popular European.

În interviu, Mureşan a subliniat că acele ţări care se mişcă mai repede vor primi această perspectivă

„Aceasta este noutatea, se discută individual în funcţie de rezultatele îndeplinite. Ca atare, nu va mai fi că cooperarea nu poate fi întărită cu un stat că nu avem mecanisme, instrumente. Instrumentele se creează astfel încât acele state care sunt dornice, sunt pregătite, îşi respectă promisiunile, să poată merge înainte şi asta pentru Republica Moldova este o veste bună, că astăzi, dintre toate statele Parteneriatului Estic, trei -Ucraina, Georgia şi Republica Moldova - au dorinţă de integrare”, a spus Siegried Mureşan.

Europarlamentarul a menţionat că în ultimele luni, în Georgia şi în Republica Moldova lucrurile sunt cele mai clare,

„În ultimele luni, în Georgia şi în Republica Moldova lucrurile sunt cele mai clare, dar în ultimele luni viteza şi voinţa politică în Republica Moldova a fost cea mai mare dintre toate ţările Parteneriatului Estic.” , a spus Siegfried Mureşan.

Luni la Bruxelles are loc o reuniune a miniştrilor de externe din ţările UE la care se va discuta şi despre situaţia statelor din Parteneriatul Estic.

Similare
RECOMANDĂRI