Sondaj: 63% dintre cetăţenii Republicii Moldova au încredere în UE
Sursa foto:ZdG Vizualizari:

Sondaj: 63% dintre cetăţenii Republicii Moldova au încredere în UE

63% din persoanele din Republica Moldova au încredere în Uniunea Europeană, comparativ cu 33% care au încredere în Uniunea Economică Eurasiatică. Aceasta este una dintre constatările unui sondaj de opinie, realizat de proiectul „Vecinii UE de la Est”, finanţat de UE, transmite IPN.

Potrivit sondajului, 82% din moldoveni sunt conştienţi de sprijinul financiar din partea Uniunii Europene. Dintre aceştia, 58% consideră că sprijinul este eficient.Totodată, 74% din moldoveni cred că relaţiile cu Uniunea Europeană sunt bune.

61% din cetăţenii moldoveni consideră că Uniunea Europeană are o imagine pozitivă, 29% o consideră neutră şi doar 9% au o imagine negativă.

Sondajul a fost realizat în cele şase ţări ale Parteneriatului Estic – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina. Cercetarea a fost efectuată în lunile februarie şi martie 2020, bazându-se pe interviuri faţă în faţă, pe un eşantion reprezentativ de o mie de persoane per ţară.

Scopul sondajelor anuale este de a investiga şi de a înţelege mai bine opinia şi nivelul de cunoaştere pe care cetăţenii ţărilor Parteneriatului Estic al UE îl au cu privire la Uniunea Europeană şi cooperarea UE cu ţara lor.

Sondajele anuale sunt acum în al cincilea an, primul fiind desfăşurat în 2016. Rezultatele din cele şase ţări partenere din est sunt prezentate în rapoarte naţionale şi într-un raport general regional consolidat.
Similare
RECOMANDĂRI