Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

SONDAJ. Ce partide ar accede în Parlament şi care candidaţi la preşedinţie ar trece în turul 2, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile prezidenţiale, Igor Dodon şi Maia Sandu au cele mai mari şanse să ajungă în turul 2. Cel puţin aşa arată datele unui sondaj realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor.

Pentru Igor Dodon ar vota  41,6 la sută dintre cetăţenii decişi, în timp ce pentru Maia Sandu, 26 la sută. Pe locul trei s-ar clasat Andrei Năstase cu 9,1 la sută. Renato Usatîi ar obţine 9 la sută din voturi, iar Violeta Ivanov,  7,4 la sută. Candidaţii Octavian Ţîcu, Tudor Deliu şi Dorin Chirtoacă ar acumula mai puţin de 2% din voturi, arată datele sondajului.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale pentru cine aţi vota?

Igor Dodon: 41,6%
Maia Sandu: 26%
Andrei Năstase: 9,1 %
Renato Usatîi: 9%
Violeta Ivanov:7,4 %
sursa: Asociaţia Sociologilor şi Demografilor

Sondajul arată că niciun candidat nu ar avea şanse să devină preşedinte din primul tur de scrutin. În al doilea tur al alegerilor ar ajunge Igor Dodon care ar fi votat de 44,2 la sută dintre alegători şi Maia Sandu pentru care ar vota 37,3 la sută dintre alegători. Studiul mai arată că în cazul unor alegeri anticipate, în Parliament ar intra doar cinci partide. Aproape 38 la sută dintre alegătorii decişi au spus că şi-ar da votul pentru PSRM, pe locul doi s-a clasat PAS cu 22,5 la sută, urmat de Partidul Politic "Şor" cu 10,4 la sută, "Partidul Nostru" cu 10 la suta şi Platforma DA - cu 7,7 la sută.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare pentru care partid aţi vota?

PSRM: 38%
PAS: 22,5 %
Partidul Politic Şor: 10,4%
Partidul Nostru: 10 %
Platforma DA:7,7%

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1189 de persoane din 85 de localităţi, în perioada 6-22 septembrie. Marja de eroare este de PLUS , MINUS trei la sută.
Similare
RECOMANDĂRI