Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

SONDAJ. Pentru o treime din populaţie veniturile nu sunt suficiente nici pentru strictul necesar.

Sărăcie, preţuri mari, salarii şi pensii foarte mici – de asta sunt îngrijoraţi cetăţenii Republicii Moldova conform unui sondaj realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor. Potrivit studiului, pentru o treime din populaţie veniturile nu sunt suficiente nici pentru strictul necesar.

Studiul sociologic arată că pe aproape 34% dintre respondenţi îi îngrijorează, în primul rând, sărăcia, preţurile mari, salariile şi pensiile mici. Pentru 20 la sută, cea mai arzătoare problemă este situaţia din sistemul sanitar şi pandemia de coronavirus, în timp ce pentru 18 la sută principala problemă este somajul şi lipsa locurilor de muncă.

PROBLEME CARE ÎNGRIJOREAZĂ POPULAŢIA

Sărăcia, preţurile mari, salarii şi pensiile mici: 34%
Pandemia de coronavirus: 20%
Şomajul, lipsa locurilor de muncă: 18%
sursa: Asociaţia Sociologilor şi Demografilor

Studiul a mai scos la iveală că pentru o treime din populaţie veniturile nu sunt suficiente nici pentru strictul necesar. Doar 30 la sută dintre cei care au răspuns la chestionare au susţinut că reuşesc să se descurce.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1189 de persoane din 85 de localităţi, în perioada 6-22 septembrie 2020. Marja de eroare este de +/- 3%.
Similare
RECOMANDĂRI