Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Suspiciuni de fraudă la Moldovagaz

Direcţia Securitate a companiei Moldovagaz a aflat că unii angajaţi ai întreprinderilor de distribuţie a gazului au inclus intenţionat în facturi date eronate pentru consumul din luna octombrie. Instituţia a pornit o anchetă internă pentru a stabili circumstanţele acestui caz.

Potrivit MoldovaGaz, în schema infracţională ar fi implicaţi zeci de angajaţi ai firmelor de distribuţie. Aceştia ar fi introdus în baza de date şi în facturile pentru luna octombrie un volum de gaz mai mare decât cel consumat. Moldovagaz notează că ilegalităţile săvârşite ar putea duce la discrepanţe pronunţate în bilanţul gazelor naturale la nivel naţional. Serviciul de presă al companiei ne-a comunicat că zeci de persoane ar fi implicate în acest caz şi că vor oferi mai multe detalii după finalizarea anchetei de serviciu.

MoldovaGaz nu exclude că asemeneea cazuri au avut loc şi în trecut. Întrebat, dacă această situaţie va influienţa, în lunile viitoare, formarea unei noi datorii a companiei Moldovagaz către Gazprom, serviciul de presă a răspuns: „Având în vedere faptul că schema respectivă a fost dezvăluită la timp şi consumul real se recalculează, nu poate fi vorba despre apariţia unor creanţe de orice tip." 

Din acelaşi răspuns mai aflăm că dacă această schema infracţională nu ar fi fost deconspirată, pierderile ar fi putut ajunge la milioane de lei. În prezent, se recalculează volumul real al gazului consumat. MoldovaGaz a anunţat că ancheta continuă şi că persoanele vinovate vor fi pedepsite.
Similare
RECOMANDĂRI