Tinerii răspund la Covid-19: "#Noi Stăm Acasă Pentru Că Ne Pasă, Dar Voi Cum Procedaţi?”
Vizualizari:

Tinerii răspund la Covid-19: "#Noi Stăm Acasă Pentru Că Ne Pasă, Dar Voi Cum Procedaţi?”

Tinerii voluntari din Reţeaua celor 44 de Centre de tineret din Republica Moldova au preluat îndemnul autorităţilor de a sta acasă şi încearcă să-şi convingă prietenii, rudele, în special buneii, să procedeze la fel.

Este vorba despre o campanie de mobilizare online, sprijinită de Fondul ONU pentru Populaţie, prin care tinerii îşi propun să sprijine lupta contra răspândirii epidemiei de COVID-19, transmite IPN.

Un comunicat de presă remis de UNFPA precizează că primul care s-a alăturat iniţiativei a fost Centrul de tineret Ungheni, care a provocat tinerii să fie „regizorii propriei carantine” şi să-şi planifice petrecerea timpului în mod plăcut şi util acasă. Astfel, ei au gândit pentru fiecare zi o nouă acţiune pe care au promovat-o pe pagina Centrului, provocând şi alţi tineri să le urmeze exemplul.

Mihaela Revenco, voluntara Centrului raional de tineret Cimişlia s-a alăturat campaniei cu un mesaj adresat persoanelor vârstnice, utilizând propriul exemplu. Ea a postat un scurt filmuleţ cu hashtagul #StauAcasăŞiBuneii, prin care bunica ei vine cu îndemnul de a sta acasă, îndemnând vârstnicii să ia măsuri de autoizolare, deoarece sunt cei mai expuşi riscului de a se îmbolnăvi.

Un alt îndemn adresat tinerilor, realizat prin fotografii, a fost postat de Centrul raional de tineret Străşeni. Ana Scutelnic, voluntara Centrului, a mobilizat prietenii săi să-şi fotografieze activităţile zilnice, iar acestea au fost adunate într-un colaj foto.

Nigina Abaszada, reprezentantă UNFPA Moldova, susţine că tinerii reprezintă o resursă şi o reţea valoroasă în timpul crizelor şi a urgenţelor de sănătate publică. Cu sprijinul şi instruirea necesară, ei pot contribui la ruperea lanţului infecţiei. „Acum este momentul să demonstrăm solidaritate dintre generaţii, mobilizând tinerii să sprijine vârstnicii, care sunt cei mai afectaţi”, menţionează Nigina Abaszada.

UNFPA va colabora în continuare cu Centrele de tineret şi va implica tinerii în mod sigur şi eficient pentru a-i împuternici să devină agenţi ai schimbării şi să joace un rol important în răspunsul la pandemie. Până în prezent, şapte Centre de tineret s-au implicat în campanie, iar mesajele au ajuns la peste 4000 de tineri.

Campania de mobilizare online va continua până la sfârşitul lunii aprilie şi va implica persoane celebre şi tineri cunoscuţi pentru a ajunge la cât mai multe persoane. Toate activităţile în cadrul Centrelor de tineret din ţară au fost sistate din cauza situaţiei epidemiologice din ţară pentru a preveni răspândirea COVID-19.
 
Similare
RECOMANDĂRI