Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tiraspolul extinde, până la 1 februarie 2021, perioada de carantină, Reacţia autorităţilor constituţionale de la Chişinău

Tiraspolul extinde, până la întâi februarie 2021, perioada de carantină, cu menţinerea aceloraşi restricţii în calea liberei circulaţii. Biroul Politici de Reintegrare de la Chişinău este îngrijorat de acest fapt şi îşi exprimă regretul în legătură cu iniţiativa Tiraspolului.

În pofida sutelor de apeluri transmise de către Chişinău, barierele artificiale sunt  în continuare menţinute. Pe parcursul ultimelor nouă luni, mii de locuitori de pe ambele maluri ale Nistrului au accesul oprit sau restricţionat spre locurile de muncă, spre casă, spre rudele apropriate.

Sunt blocate dreptul la libera circulaţie şi alte drepturi fundamentale, se arată într-un comunicat al Biroului Politici de Reintegrare.

BIROUL POLITICI PENTRU REINTEGRARE: "Reiterăm apelul privind necesitatea deblocării necondiţionate a liberei circulaţii a locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului fără a conexa acest proces la contextul pandemic, or, practica internaţională prevede modalităţi viabile de asigurare a protecţiei sănătăţii publice fără a aduce atingeri drepturilor fundamentale ale omului."

În comunicat se mai arată că statisticile în creştere privind imbolnăvirile cu COVID-19 în regiunea transnistreană, care o menţin practic în topul infectărilor, denotă vădit caracterul nefondat al restricţiilor aplicate până acum iar mai utile sunt măsurile sanitar-epidemiologice şi de protecţie individuală.

Chişinăul şi-a manifestat deschiderea de a oferi asistenţă în combaterea pandemiei, de la testarea populaţiei în laboratoare acreditate, la implementarea protocoalelor recomandate de OMS privind măsurile de prevenire şi de combatere a noului tip de coronavirus.
Similare
RECOMANDĂRI