Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tot mai multe misiuni diplomatice din R. Moldova se solidarizează cu ambasadorul UE Peter Michalko

Tot mai multe misiuni diplomatice din Republica Moldova se solidarizează cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko.  Mesajele de susţinere vin în contextul în care mai mulţi reprezentanţi ai Partidului "ŞOR", inclusiv deputaţii Marina Tauber şi Denis Ulanov, au protestat în faţa sediului Delegaţiei UE la Chişinău.

Aceştia îl acuză pe ambasadorul Peter Michalko de imixtiune în actul justiţiei, după ce acesta a declarat recent, în cadrul unei emisiuni televizate, că "tărăgănarea procesului în care este vizat Ilan Şor pune la îndoială încrederea cetăţenilor în organele de drept".

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, excelenţa sa Peter Michalko, nu a comentat acuzaţiile aduse de deputaţii Partidului "ŞOR", însă a distribuit, pe pagina sa de Facebook, rapoartele Kroll 1 şi Kroll 2.

Amintim că Ilan Şor a devenit deputat în urma alegerilor legislative din 24 februarie. Fostul primar de Orhei a fost condamnat la 7 ani de închisoare, încă în 2017, în prima instanţă, în dosarul "furtul miliardului" din sistemul bancar. Procesul său la Curtea de Apel înregistrază doar amânări. Din februarie 2018, când dosarul a fost transferat la Curtea de Apel Cahul, şedinţele de judecată au fost amânate în repetate rânduri. Doar de la începutul acestui an, au fost amânate vreo 10 şedinţe, unele din cauza situaţiei epidemiologice, iar altele – la cererea avocaţilor. Următoarea şedinţă a fost planificată abia pentru 2 septembrie.
Similare
RECOMANDĂRI