Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

Turismul dă semne de dezgheţ. După o perioadă de stagnare, agenţiile de turism înregistrează tot mai multe solicitări

Excursiile la munte, în Ucraina, sunt tot mai căutate după excluderea testului la COVID-19, dar şi a anulării carantinei la întoarcerea în Republica Moldova. Agenţiile de turism înregistrează tot mai multe solicitări de bilete  după o perioadă de stagnare. Au început şi pregătirile pentru ofertele de Ziua Îndrăgostiţilor.

După o perioadă de stagnare din cauza restricţiilor epidemiologice, în mijlocul iernii turismul dă semne de dezgheţ. Agenţiile din Republica Moldova au fost luate cu asalt cu cereri de bilete, în special pentru zona Bukovel, în Ucraina.

MARIUS BRAŞOVEANU, director agenţie de turism: „Într-adevăr a uşurat deplasările la munte spre Bukovel. Ceea ce a favorizat cererea, ea a crescut şi respectiv au economisit şi resursele financiare mai ales pentru familii. La moment se simte o creştere de 30-40 la sută prin agenţii de turism”.

ION CURMEI, director agenţie de turism: „Dacă vorbim în cifre e de peste 150 de procente faţă de ultimile două săptămâni de până acum. Unul din motivele de bază este că a fost eliminat prezentarea testului covid la intrarea în Ucraina. Doi nu este nevoie să stai într-o oarecere izolare. Şi trei în staţiunea Bukovel lucreză tot, restaurante, pârtia este activă”.

Nu mai trebuie să stăm în carantină nici când revenim din România. Asta îi motivează pe mulţi basarabeni să plece la munte.

Relaxarea restricţiilor epidemiologice îi determină pe administratorii agenţiilor de turism să pregătească deja oferte pentru ziua îndrăgostiţilor. Cele mai multe sunt pentru Ucraina.

MARIUS BRAŞOVEANU, director agenţie de turism: „Cu centru spa foarte mare, cinci saune pentru tineri camere destul de romantice, unde pot să petreacă 4 zile la munte. Cu transport inclus, avem începând de la 169 de euro. Altă destinaţie ar fi Egiptul, tariful începe de la 300- 350 de euro de persoană.”

ION CURMEI, director agenţie de turism: „Avem ofete foarte bune pentru cei care doresc să petreacă ziua îndrăgostiţilor la munte. Preţurile încep de la 150 de euro de persoană”.

MIHAI CEBAN, turist: „Mergem pentru trei zile cu prietenii, cu familiile. Îmi era foarte dor de călătorii şi evident că această noutate cu excluderea testului la intrarea în Ucraina ne-a bucurat”.

Indiferent unde plecaţi este foarte important să respectaţi normele de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus.
Similare
RECOMANDĂRI