Unele persoane nu mai sunt obligate să stea în autoizolare după intrarea în Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Unele persoane nu mai sunt obligate să stea în autoizolare după intrarea în Republica Moldova

Respectarea regimului de autoizolare de 14 zile, în locurile determinate, pentru persoanele care traversează frontiera Republicii Moldova în sensul intrării pe teritoriul acesteia, nu va mai fi obligatorie pentru toată lumea. Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a anulat această obligativitate pentru mai multe categorii de persoane.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, nu li se mai impune respectarea regimului de autoizolare conductorilor auto şi personalului de deservire a mijloacelor de transport care transportă mărfuri, echipajelor aeronavelor, navelor şi brigăzilor garniturilor de tren. De asemenea, nu vor sta în autoizolare persoanele care călătoresc din motive de sănătate sau din motive umanitare, însoţitorii acestora după caz, elevii, studenţii înmatriculaţi la instituţiile de învăţământ de peste hotare, persoanele care se deplasează în interes profesional şi care pot dovedi acest lucru printr-un document confirmativ, lucrătorii transfrontalieri, membrii structurilor diplomatice şi ai oficiilor consulare care sunt acreditate în Republica Moldova.

Viorica Dumbrăveanu susţine că regimul de autoizolare nu se impune pentru aceste categorii de persoane, doar dacă, după verificările la intrarea pe teritoriul ţării, ele nu întrunesc criteriile care denotă un caz suspect de COVID-19. Potrivit ministrei, vor urma şi alte măsuri de adaptare a restricţiilor, cert este că măsurile vor fi revizuite în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice.

Similare
RECOMANDĂRI