Uniunea Europeană oferă asistenţă financiară pentru renovarea centrelor municipiilor Cahul şi Ungheni
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Uniunea Europeană oferă asistenţă financiară pentru renovarea centrelor municipiilor Cahul şi Ungheni

Centrele municipiilor Cahul şi Ungheni vor fi renovate cu asistenţa financiară a Uniunii Europene. Oamenii sunt parte a schimbării şi vin cu idei de transformare a centrelor acestor două oraşe. Recomandările populaţiei vor fi luate în considerare în procesul de modernizare a centrelor municipiilor Cahul şi Ungheni, activitate care va fi demarată în acest an cu asistenţa financiară a Uniunii Europene în cadrul Programului „EU4Moldova: regiuni-cheie”, finanţat de UE, implementat de PNUD şi UNICEF Moldova.

„Prin această iniţiativă încurajăm oamenii din Cahul şi Ungheni să fie activi şi să îşi exprime public ideile de dezvoltare a comunităţii lor. Este un element-cheie în abordarea Uniunii Europene de susţinere a regiunilor-cheie. Sperăm că acest gen de activităţi va aduce schimbarea dorită în comunităţi, acestea dezvoltându-se datorită ideilor şi implicării oamenilor“, spune Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Locuitorii municipiilor Cahul şi Ungheni, precum şi oamenii din alte regiuni sunt invitaţi să voteze, în perioada 4 – 15 iunie, ideile de renovare a centrelor localităţilor, accesând paginile web www.eu4cahul.md (pentru Cahul) şi www.eu4ungheni.md (pentru Ungheni).

La vot sunt scoase câte 10 idei pentru fiecare localitate, care au obţinut cel mai mare scor de evaluare a juriului în cadrul concursului „UE pentru Cahul/Ungheni. Ideea ta pentru un municipiu european”. Concursul a fost desfăşurat în perioada ianuarie-martie, fiind înscrise peste 300 idei de modernizare a acestor două oraşe.

„Programul EU4Ungheni a creat un cadru favorabil de discuţii cu cetăţenii referitor la modernizarea centrului cultural, istoric şi administrativ al municipiului Ungheni. Ne bucură faptul că unghenenii cunosc problemele oraşului şi vin cu soluţii realiste şi in acelaşi timp inovative. Împreună ne propunem să schimbăm aspectul centrului oraşului şi sunt sigur că numai împreună vom reuşi”, a menţionat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

„Centrul municipiului Cahul are nevoie de transformare şi îmbunătăţire a aspectului său pentru confortul cetăţenilor. Propunerile şi ideile expediate în cadrul concursului de cahuleni, sunt necesare, coincid cu priorităţile stabilite de municipalitate, iar graţie suportului din partea UE, contribuţia noastră şi implicarea cetăţenească, acestea vor fi treptat implementate cu succes”, spune Nicolae Dandiş, primarul municipiului Cahul.

Fiecare participant poate vota zilnic o singură dată, maxim 3 idei din 10, de pe o adresă IP. Autorii a trei idei care vor acumula cele mai multe voturi vor fi premiaţi. Concursul „UE pentru Cahul/Ungheni. Ideea ta pentru un municipiu European” este parte a unei iniţiative complexe de consultare şi participare a oamenilor în procesele de dezvoltare a regiunilor realizată de Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie”.

„Ne dorim un oraş modern, cu străzi prietenoase oamenilor, cu locuri pentru recreere accesibile persoanelor cu dizabilităţi, vârstnicilor şi familiilor cu copii mici. Ne bucurăm să fim parte a procesului de transformare a oraşului. Împreună, prin implicare, putem dezvolta oraşul nostru”, zice Svetlana Busuioc, participantă la concurs.
Similare
RECOMANDĂRI