Vicepremierul Nicu Popescu va participa la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vicepremierul Nicu Popescu va participa la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Nicu Popescu va participă în perioada 20 – 23 septembrie, în cadrul delegaţiei conduse de preşedintele Maia Sandu, la dezbaterile generale ale celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale ONU şi la evenimentele colaterale.

Ministrul Nicu Popescu va avea o agendă a vizitei amplă care include întrevederi cu omologii  unor ţări partenere şi înalţi oficiali ai organizaţiilor regionale şi internaţionale. De asemenea, vicepremierul va participa la reuniunile ministeriale ale organizaţiilor regionale şi evenimentele de nivel înalt din marja Adunării Generale a ONU.
 
Segmentul înalt al Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite este cea mai importantă reuniune a ONU în cadrul căreia liderii mondiali discută provocările şi trasează priorităţile pe agenda organizaţiei.
 
În acest an, peste 98 de ţări şi-au anunţat participarea la nivel de şefi de state şi, respectiv, 28 la nivel de şefi de guverne, altele fiind reprezentate la nivel ministerial.
 
Similare
RECOMANDĂRI