Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Victor Gaiciuc rămâne ministru. Moţiunea Blocului ACUM nu ar întruni condiţiile pentru dezbatere

Moţiunea împotriva Ministrului Apărării, depusă de Blocul ACUM, nu a mai fost dezbătută de deputaţi pe motiv că nu este îndreptată împotriva politicilor Guvernului. Ministrul Victor Gaiciuc nici nu a mai fost chemat la Parlament pentru a da explicaţii după ce a fost acuzat că a elogiat separatiştii din Donbas.

MIHAIL POPŞOI, deputat PAS: „Dumnealui e bine să vină să explice forumului legislativ, cetăţenilor Republicii Moldova ce exact a avut dumnealui în vedere atunci când dumnealui s-a solidarizat şi a elogiat separatiştii şi criminalii de război din Donbas, făcândui drept exemplu pentru armata naţională.”

VASILE BOLEA , deputat PSRM: „Orice moţiune simplă se dă nu împotriva unei persoane, dar se dă pe politici sau ca urmare a unei interpelări. Ceva timp în urmă aici în Parlament de asemenea nu a fost introdusă în procedură legislativă o altă moţiune depusă împotriva fostei ministre a finanţelor, doamna Gavriliţă, fix pe aceleaşi motive.”

SERGIU LITVINENCO, deputat PAS: „Atunci când un ministru pune sub semnul întrebării suveranitatea teritorială a unui stat vecin asta apriori reprezintă o problemă de politică internă.

Proiectul moţiunii de cenzură nu a mai fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei. Autorii cred că socialiştilor le-a fost frică de faptul că democraţii ar fi putut votat pentru demiterea lui Victor Gaiciuc.”

SERGIU LITVINENCO, deputat PAS: „Vom încerca în continuare să întreprindem toate măsurile legale pentru a-l determina pe acest ministru să plece.”

Menţionăm că deputaţii blocului politic ACUM l-au acuzat pe ministrul Apărării că a elogiat mercenarii din Donbas şi a susţinut agresiunea rusă împotriva Ucrainei, într-o declaraţie făcută anterior în spaţiul public. În replică, ministrul Victor Gaiciuc a menţionat că declaraţia sa a fost scoasă din context.
Similare
RECOMANDĂRI