Social

Circa 1 500 de elevi din clasele primare au participat la un proicet educațional „Albinele sunt prietenii noștri”

post-img
Circa 1 500 de elevi din clasele primare au participat la un proicet educațional „Albinele sunt prietenii noștri”

Circa 1 500 de elevi din clasa a IV-a de la opt instituții de învățământ din R. Moldova au studiat timp de trei luni despre viața albinelor. Inițiativa se înscrie în proiectul educațional „Albinele sunt prietenii noștri”, realizat cu sprijinul Ambasadei Republicii Slovenia în România și Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și Asociația Națională a Apicultorilor.

Totalurile proiectului au fost făcute în cadrul unui eveniment organizat de Ziua mondială a albinelor, care s-a desfășurat la „Prisaca lui Bunelu” din satul Hulboaca, com. Grătiești, unde elevii au prezentat rezultatele obținute în activitățile desfășurate pe parcursul proiectului.

Prezentă la eveniment, secretarul de stat al MEC Adriana Cazacu a mulțumit elevilor și cadrelor didactice care au fost implicați în implementarea acestui proiect educațional și le-a oferit diplome de participare. ,,Prin activitățile din cadrul acestui proiect elevii au avut posibilitatea să cunoască mai multe despre albine și rolul acestora pentru mediu și lumea înconjurătoare, dar și despre măsurile de protejare a acestei specii importante”, a menționat Adriana Cazacu. 

La rândul său, Ambasadorul Republicii Slovenia în România și Republica Moldova Robert Kokalj a vorbit despre sprijinul oferit apicultorilor și cadrelor didactice în promovarea apiculturii și a activităților de protejare a albinelor și a polenizatorilor. „Excursiile la prisacă, sesiunile de formare a învățătorilor și a activităților realizate cu elevii au avut un rol esențial în educarea copiilor. Ne bucurăm că aceste informații sunt transmise tinerei generații”, a spus Robert Kokalj.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter