Social

Incendiu la Casa Radio din Chișinău: Un angajat al postului public a avut nevoie de îngrijiri medicale

Incendiu la Casa Radio din Chișinău: Un angajat al postului public a avut nevoie de îngrijiri medicale

Aproape 50 de pompieri cu 12 autospeciale au intervenit, noaptea trecută, pentru a stinge un incendiu la Casa Radio din Chişinău. Un angajat al postului public a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a inhalat fumul toxic, dar este în afara oricărui pericol. Focul a cuprins două încăperi şi a fost la un pas de a se extinde şi asupra serverelor care asigură transmisia radiofonică.

VLAD ŢURCANU, director general Teleradio Moldova: Am avut noroc de un angajat care a folosit stingătorul pentru a localiza incendiul şi de pompierii care au intervenit prompt pentru a nu permite extinderea acestuia. Am întrerupt emisia radio pentru câteva ore dar am reluat-o în acestă dimineaţă am relocat serverele care din fericire au rămas integre. Pompierii au luptat o oră cu flăcările și au reusit sa stingă incendiu. Reprezentanţii companiei Teleradio Moldova cred că incendiul a izbucnit din cauza unui scurt-circuit.

VLAD ŢURCANU, director general Teleradio Moldova: O singură persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale. Probabil a inhalat fum, dar este vorba şi despre o sperietură. Nu sunt prejudicii mari. Este vorba despre o încăpere care e carbonizată în proporţie de 80 la sută. Şi de afectarea altor încăperi alăturate care sunt pline de funigine.

LILIANA PUŞCAŞU, ofiţer de presă IGSU: Laboratorul experimental lucrează la faţa locului pentru stabilirea tuturor circumstanţelor dar şi a celei mai probabile cauze de producere a incendiului.

Pompierii au intervenit şi pentru a stinge un incendiu la un balcon situate la etajul nouă al unui bloc din sectorul Râşcani. Au fost implicati 12 salvatori şi pompieri și nu au fost inregistrate victime.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter