Economic

A fost lansată înscrierea pentru programe municipale destinate tinerilor antreprenori

post-img
Tineri

Tinerii au posibilitatea să aplice la programe municipale de suport antreprenorial. Primăria Chișinău a lansat procesul de înscriere la programul municipal de educație antreprenorială, programul „Start-up pentru Tineri și Migranți” și Incubatorul municipal de afaceri, transmite IPN.

Dosarele pentru programul municipal de educație antreprenorială pot fi depuse până pe 31 decembrie anul curent. Sesiunile de pregătire antreprenorială vor oferi posibilitatea tinerilor de a-și dezvolta gândirea, abilitățile și cunoștințele antreprenoriale necesare pentru inițierea și gestionarea cu succes a propriilor afaceri, a menționat Primăria Chișinău într-un comunicat de presă.

Programul pilot „Start-up pentru Tineri și Migranți” este lansat pentru a stimula antreprenoriatul în rândul tinerilor și migranților din municipiul Chișinău, prin facilitarea lansării și dezvoltării afacerilor sustenabile și susținerea creării locurilor noi de muncă. În cadrul componentei de finanțare a programului cu o contribuție de doar 30%, tinerii și migranții vor avea posibilitate să obțină suport financiar nerambursabil de până la 200 de mii lei pentru realizarea proiectelor investiționale proprii. Persoanele pot prezenta dosare până pe 7 iunie.

Incubatorul municipal de afaceri va asigura crearea infrastructurii necesare pentru a dezvolta afacerile din industrii culturale, creative și sectorul de tehnologii informaționale prin acordarea spațiilor fizice și virtuale pentru activitate, oferirea suportului logistic și tehnic pentru tinerii aflați la etapa inițierii unui Start-up, precum și prin organizarea cursurilor de instruire și de mentorat, precizează municipalitatea.

Edilul capitalei, Ion Ceban, și-a exprimat speranța că inițiativele de dezvoltare antreprenorială vor fi de succes, lucru ce va putea fi demonstrat în perioada imediat următoare, prin interesul și implicarea tinerilor dornici de a-și valorifica potențialul și cunoștințele acumulate.

Pentru suportul tinerilor în lansarea propriilor afaceri, Primăria Chișinău a alocat pentru acest an aproximativ 18 milioane de lei.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter