Actualitate

Consiliul de Asociere Republica Moldova-UE are loc la Bruxelles

post-img
imagine simbol

Cea de-a opta reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană se desfășoară astăzi la Bruxelles. Va fi discutată evoluția relațiilor cu UE prin prisma implementării Acordului de Asociere și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, precum și mersul pregătirilor pentru deschiderea negocierilor de aderare.

Potrivit Executivului de la Chișinău, la Bruxelles va avea loc semnarea Parteneriatului de Securitate și Apărare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, dar și a Acordului privind participarea Republicii Moldova la componenta de ocupare a forței de muncă și inovare socială a Fondului Social European, care vor facilita accesarea de către țara noastră a fondurilor pentru implementarea politicilor sociale.

Prim-ministrul Dorin Recean conduce delegația națională la cea de-a 8-a reuniune a Consiliului de Asociere Moldova - Uniunea Europeană.

Din delegația oficială a Republicii Moldova mai fac parte viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov; viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi; viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian; viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba; ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu: ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru; ministrul Energiei, Victor Parlicov; ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

Premierul Dorin Recean are programate întrevederi cu președintele Consiliului European, Charles Michel; vicepreședintele Comisiei Europene, Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell; comisarul european pentru Vecinătate și Extindere, Oliver Varhelyi și cu comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni. 

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter