Actualitate

Marcel Ciolacu: Maia Sandu este singura soluţie europeană şi democratică pentru Republica Moldova

post-img
imagine simbol

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi seara, că Maia Sandu este singura soluţie europeană şi democratică pentru Republica Moldova, iar România va ajuta R. Moldova, pentru că acolo "sunt români, nu sunt altceva", relatează Agerpres.

Prezent în cadrul unei emisiuni, Ciolacu a fost întrebat despre ultimele ameninţări ale Rusiei la adresa preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, a cărei politică a fost comparată de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, cu politica celui de-al Treilea Reich.

"Maia Sandu este singura soluţie europeană şi democratică pentru Republica Moldova. Nu există altă soluţie democratică decât Maia Sandu. Pentru că şi doamna Maia Sandu are alegeri, România va ajuta Republica Moldova, pentru că în Republica Moldova sunt români, nu sunt altceva. Nu mai sunt moldoveni, nu mai există limba moldovenească, este limba română şi sunt români (...) Este greu să-şi extindă frontul în acest moment domnul dictator Putin (...) Este un război hibrid, este normal să fie aceste ameninţări, dar există şi o logică militară, care arată că, dacă în Ucraina este un război armat, în Republica Moldova este un război hibrid", a răspuns premierul Marcel Ciolacu.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter