Actualitate

Parteneriatul în domeniul securității și apărării dintre Republica Moldova și UE a fost semnat la Bruxelles. Ce prevede acordul

post-img
Semnare acord

În cadrul Consiliului de Asociere, care s-a desfășurat astăzi la Bruxelles, R. Moldova și UE au semnat un Parteneriat în domeniul de Securitate și Apărare, un aranjament politic privind cooperarea sporită a părților în sfera securității și apărării.

Documentul a fost semnat de către premierul Dorin Recean și Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell.

Acesta prevede sprijin pentru consolidarea rezilienței, combaterea  dezinformării, securitatea cibernetică, consolidarea sectorul apărării, gestionarea crizelor și managementul integrat al frontierelor.

Un alt document semnat astăzi la Bruxelles în marja Consiliului de Asociere este Acordul privind participarea Republicii Moldova în Programul pentru Ocupare și Inovații Sociale (EaSI), care va permite accesarea de fonduri pentru implementarea politicilor sociale.

Documentul a fost semnat de către ministrul Muncii Alexei Buzu și comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale Nicolas Schmit.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter