Sport

Peste 80 de sportivi au participat la probele de caiac-canoe, în cadrul Campionatului Naţional

Peste 80 de sportivi au participat la probele de caiac-canoe, în cadrul Campionatului Naţional

Peste 80 de sportivi au luat startul la probele de caiac-canoe, în cadrul Campionatului Naţional desfăşurat la Bălţi. Cei mai buni dintre ei vor reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris. În urma unei lupte antrenante, finaliştii selectaţi au fost Daniela Cociu, Maria Olarașu și Serghei Tarnovschi, sportivi deja premiați la campionate mondiale și europene.

Printre concurenții care vor reprezenta și în acest an Republica Moldova la competiţia mondială de la Paris este şi olimpicul Serghei Tarnovschi.

SERGHEI TARNOVSCHI, membru al echipei naționale la Jocurile Olimpice: „Acum ne pregătim și peste hotare, dar și acasă. Antrenamentele sunt seriose, peste o săptămână are loc Cupa Mondială și acolo vom demonstra cât de bine suntem pregătiți. ”

Daniela Cociu participă şi ea pentru a doua oară la Jocurile Olimpice. Tânăra practică acest sport de opt ani.


DANIELA COCIU, membră a echipei naționale la Jocurile Olimpice: „Este o pregătire destul de intensivă, mult muncim, tehnic mult, forță și cu antrenorii foarte mult vorbim de tactică, cum să parcurgem această distanță, este foarte mult de lucru. ”

Sportivii au concurat pe distanțele de 200, 500 şi 1.000 de metri.

MIHAI CHIHAIA, sportiv de performanță: „Cele mai importante aspecte pentru pregătire este faptul cum te simți moral, dar și fizic. Deosebit de importante sunt antrenamentele care au loc pe apă, unde necesită o pregătire bună pentru viteza de distanță, coordonare și rezistență.”

ANDREI HIORA, preşedinte, Federația de caiac-canoe a Republicii Moldova: „Noi avem aproximativ 80 de sportivi, avem participanți din toată țara și din Transnistria și din Moldova, aproximativ 16 școli. Din Bălți participă 15 persoane. ”

Pe lângă selecţionarea sportivilor pentru participarea la diferite întreceri internaţionale, campionatul național la caiac-canoe îşi propune să popularizeze acest sport atât în rândul copiilor şi adolescenţilor, cât şi al publicului larg.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter