Actualitate

Parlamentari din țările Uniunii Europene, mesaje de susținere a viitorului european al Republicii Moldova

post-img
imagine simbol
Sursa foto: Dumitru Goncear

Prietenii Republicii Moldova din parlamentele statelor membre ale Uniunii Europene au celebrat Ziua Europei în legislativul de la Chișinău, unde au transmis mesaje puternice de susținere pentru R. Moldova. Parlamentul Republicii Moldova găzduiește, astăzi, vizita comună a președinților grupurilor de prietenie din parlamentele statelor membre ale Uniunii Europene.

Numeroși parlamentari din țările UE, deputați din Parlamentul Republicii Moldova și ambasadori ai statelor membre ale UE au discutat despre aderarea țării noastre la Uniunea Europeană și despre cum instituțiile parlamentare din statele membre ale UE pot susține viitorul nostru european, împărtășind din experiența acestora. Au vorbit despre beneficiile aderării la UE, despre lecțiile aderării, menționând că locul țării noastre este în UE, unde este așteptată.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în deschiderea evenimentului, a subliniat că Uniunea Europeană este, astăzi, cel mai mare partener de dezvoltare, partener economic al țării noastre, mulțumind pentru sprijinul oferit Republicii Moldova în a aduce standardele europene la noi acasă. „Pentru prima dată în ultimele trei decenii, trăim nu doar speranța unui viitor mai bun, dar simțim încredere că acum avem șansa și datoria de a duce Moldova în Uniunea Europeană. Astăzi, mai mult ca oricând, avem nevoie în continuare de sprijinul dumneavoastră ferm și credibil pentru această alegere. Noi am făcut pași hotărâți și vom munci în continuare foarte serios pe această cale”.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter