Social

Soluții digitale inovative pentru servicii în domeniul justiției, prezentate în cadrul unui concurs

post-img
Soluții digitale inovative pentru servicii în domeniul justiției, prezentate în cadrul unui concurs

Două proiecte, prezentate în cadrul concursului UX4Gov Designathon, drept prototipuri pentru digitalizarea unor servicii din domeniul justiției. Primul proiect constă în conceptualizarea certificatelor digitale pentru beneficiarii programului Drink and Drive, derulat de Inspectoratul Național de Probațiune (INP), iar al doilea – o aplicație mobilă a portalului instanțelor naționale, gestionat de Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești (AAIJ), informează Ministerul Justiției.

Pe parcursul a 30 de ore, reprezentanți ai AAIJ și INP au lucrat împreună cu echipele de proiect  prezentate în concurs. Proiectele au fost create astfel, încât serviciile publice disponibile online să poată fi accesate mai ușor, dar și pentru a spori calitatea acestora. Ulterior, conceptele lor ar putea fi adoptate de INP și AAIJ.

 

Concursul a reunit peste 40 de designeri, reprezentanți ai instituțiilor publice, mentori și organizatori, care pe parcursul a 30 de ore au testat și experimentat proiectele în echipă. Prototipurile au fost evaluate de un juriu, care a selectat trei soluții câștigătoare, ce au primit premii bănești. Soluția ce vizează portalul instanțelor judecătorești a luat locul doi.

 

Echipei AAIJ a obținut locul doi la Designathon! Soluția digitală creată de echipă împreună cu designerii, va contribui la facilitarea utilizării portalului instanțelor de judecată instante.justice.md, se menționează în comunicat.

 

UX4Gov Designathon a fost organizat sub egida Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării și implementat cu suportul partenerilor de dezvoltare.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter