Vremea

A plouat cu găleata aseară în Chişinău şi a fost vânt puternic. Meteorologii anunță că avertizarea de cod galben de ploi e valabila și azi

A plouat cu găleata aseară în Chişinău şi a fost vânt puternic. Meteorologii anunță că avertizarea de cod galben de ploi e valabila și azi

A plouat cu găleata aseară în Chişinău şi a fost vânt puternic. Străzile s-au transformat în adevărate râuri, iar şoferii au avut probleme în trafic. Astăzi, angajatii municipalității s-au apucat de curăţat trotuarele iar meteorologii anunță că avertizarea de cod galben de ploi e valabila si azi până la ora 21.

Vijelia a pornit in jurul orei 18 și mai multe străzi din Chisinau au fost inundate.

Meteorologii spun că în unele regiuni a plouat cu peste 25 litri pe metru pătrat. Codul galben de instabilitate atmosferică se menţine şi astăzi până la ora 21.

GHENADIE ROŞCA, şef Direcţie Prognoze Meteo: Cele mai mari cantități au căzut în orașul Chișinău. A căzut și grindină dar a fost de dimensiuni mici. Dacă vorbim de următoarele zile, vremea va fi instabilă. Mai accentuat în intervalul zilelor 11-13 mai, când se așteaptă ploi însoțite de descărcări electrice. Dacă vorbim de temperaturi, acestea vor oscila între 7 şi 12 grade Celsius, cu excepția zilelor de 10 și 11 mai când temperaturile vor coborî, noaptea, între 3 și 8 grade Celsius. Există pericol să avem iarăși înghețuri la suprafața solului.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter