Sport

Jucătorii naționalei de rugby a R. Moldova au nevoie de susținerea înflăcărată a suporterilor la meciul de mâine

Jucătorii naționalei de rugby a R. Moldova au nevoie de susținerea înflăcărată a suporterilor la meciul de mâine

Jucătorii naționalei de rugby a Republicii Moldova au nevoie de susținerea înflăcărată a suporterilor la meciul de mâine cu Bulgaria. "Haiducii" așteaptă să fie încurajați de câți mai mulți fani din tribunele stadionului Dinamo, din Chișinău.

IGOR MIȘIN, căpitan, naționala de rugby a Republicii Moldova: "Având fanii în tribune, nu joci în 15 jucători, dar în 16. De aceea, tribunele vor fi al 16-lea jucător, unul foarte important pentru noi."


SERGIU MOROȘANU, jucător, naționala de rugby a Republicii Moldova: "În timpul fiecărui meci disputat acasă, pe teren propriu, este foarte importantă susținerea tuturor fanilor."


Circa 1.500 de spectatori au fost prezenți la cel mai recent meci oficial, disputat pe teren propriu, al naționalei de rugby din Republica Moldova. La partida cu Serbia, care a avut loc în luna octombrie a anului trecut, băieții antrenați de Veaceslav Titica s-au bucurat de lozincile fanilor și aplauzele lor.



VEACESLAV TITICA, selecționer, naționala de rugby a Republicii Moldova: "Vă rog, din tot sufletul, să veniți și să ajutați băieții, să-i susțineți. Avem nevoie de suportul vostru ca al 16-lea jucător, pentru a simți impulsul și energia, așa încât să fim și mai motivați să obținem victoria."


ANATOL CURECHI, președinte, Federația de Rugby, Republica Moldova:  "Orice echipă națională are nevoie de suport. Doar prin sprijin și susținere pentru băieții care au în piept steagul țării, putem obține succes. De aceea, noi ne-am bucura dacă ar veni în număr mare publicul."


La meciul de mâine, care va începe la ora 16.00 și se va disputa pe stadionul Dinamo, intrarea va fi liberă. "Haiducii" vor ținti victoria în fața Bulgariei pentru a disputa barajul cu selecționata din Luxemburg. În cazul unui nou succes, naționala de rugby a Republicii Moldova va promova în Divizia Trophy, al doilea eșalon valoric european.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter