Social

Șeful IGP, în contextul evenimentelor dedicate zilei de 9 mai: „Panglica bicoloră, care reprezintă simbolul unei agresiuni, este interzisă spre purtare”

post-img
Viorel Cernățeanu

Panglica bicoloră, „care reprezintă simbolul unei agresiuni”, este interzisă spre comercializare, purtare, păstrare și producere. Precizările au fost făcute astăzi de șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, în contextul evenimentelor dedicate zilei de 9 mai, transmite MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe de presă, șeful IGP a specificat că, pe 9 mai, vor fi desfășurate mai multe evenimente publice.

„Solicităm cetățenilor ca în timpul evenimentelor să fie respectate regulile Legii cu privire la întruniri. Este important să evităm mesajele cu tentă politică și provocatoare, care instigă la violență. De asemenea, îndemnăm cetățenii să nu poarte arme sau obiecte interzise care pot cauza riscuri persoanelor din jur. În situații de risc, cetățenii pot apela la Serviciul 112”, a spus Viorel Cernăuțeanu.

Pentru încălcarea prevederilor legale ce vizează comercializarea, purtarea, păstrarea și producerea panglicii bicolore, persoanele fizice riscă amendă de la 4 500 până la 9 mii de lei, persoanele cu funcții de răspundere – de la 9 mii până la 18 mii de lei și cele juridice de la 18 mii până la 30 mii de lei.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter