Actualitate

Siegfried Mureșan: Trebuie să demarăm fără întârziere procesul de aderare la UE cu Republica Moldova și Ucraina. Va fi în avantajul nostru, al tuturor

post-img
Siegfried Mureșan

„Se împlinesc astăzi 20 de ani de la cea mai mare extindere din istoria Uniunii Europene. La 1 mai 2004, zece noi state, majoritatea din Europa Centrală și de Est, s-au alăturat Uniunii. A urmat apoi extinderea din 2007 cu România și Bulgaria, iar, în 2013, Croația ni s-a alăturat și ea.”, a scris europarlamentarul român Siegfried Mureșan într-o postare pe Facebook.

„Astăzi, România și celelalte țări din Europa de Est care au aderat la Uniunea Europeană au un nivel de trai mult mai apropiat de Occident decât de nivelul de trai al celorlalte țări din regiune. 

Extinderea din 2004 și cele care au urmat au adus beneficii economice, politice și de securitate atât noilor state membre, cât și vechilor state UE. 

De aceea, spun: trebui să demarăm fără întârziere procesul de aderare cu Republica Moldova, Ucraina și cu toate statele care vor și sunt pregătite să înceapă negocierile de aderare. Va fi în avantajul acestor țări, dar va fi și în avantajul nostru, al tuturor”, a transnis Siegfried Mureșan.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter