Sport

Zimbru Chișinău a învins Sheriff Tiraspol după 5 ani de așteptare

Zimbru Chișinău a învins Sheriff Tiraspol după 5 ani de așteptare

Pentru prima dată din 2018, Zimbru Chișinău s-a impus în "El Clasico de Moldova". Galben-verzii și-au adjudecat o victorie minimă în fața rivalilor de la Sheriff Tiraspol, în prima manșă din semifinalele Cupei. În paralel, Petrocub Hîncești este cu un picior în finala competiției.

A fost marcat un singur gol în partida de aseară dintre Zimbru Chișinău și Sheriff Tiraspol. Jessie Guera Djou a recuperat mingea în preajma careului mare și a șutat puternic, lăsundu-l fără replică pe portarul Dumitru Celeadnic.

Reușita a fost înscrisă în minutul 59, iar până la finalizarea timpului duelului, Sheriff Tiraspol a încercat să egaleze scorul, dar actuala deținătoare a trofeului nu a reușit acest lucru. Băieții lui Lilian Popescu au învins, cu rezultatul de 1 la 0, în "El Clasico de Moldova", ceea ce nu s-a întâmplat de șase ani.

LILIAN POPESCU, antrenor, Zimbru Chișinău: „Nimic nu este clar. Totul se va decide în meciul retur, la Tiraspol. Ne așteaptă un duel dificil."

Tot aseară, Petrocub Hîncești nu a avut milă de FC Bălți și a obținut o victorie categorică, scor 5 la 1. Lupan, Demian și Mudrac au înscris câte un gol, iar David Abagna a semnat dubla în prima repriză.

ANDREI MARTIN, antrenor, Petrocub Hîncești: "Petrocub a demonstrat că a fost echipa mai bună în teren și consider că, în prima manșă, a meritat pe deplin victoria."

Pe întâi mai sunt programate manșele retur ale semifinalelor din Cupa Republicii Moldova. FC Bălți va primi vizita celor de la Petrocub Hîncești, iar Sheriff Tiraspol va fi gazda meciului cu Zimbru Chișinău.

Câștigătoarele se vor întâlni în finala turneului, care se va disputa pe 25 mai.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter