Sport

Petrocub Hîncești, victorie importantă în fața Sheriff Tiraspol

Petrocub Hîncești, victorie importantă în fața Sheriff Tiraspol

Petrocub Hîncești a făcut un pas important către primul său titlul de campioană în Super Liga Republicii Moldova. Trupa lui Andrei Martin s-a impus în confruntarea cu Sheriff Tiraspol și este la șapte puncte distanță de a triumfa în campionat.

La patru minute de la fluierul de start, Mihail Plătică a deschis scorul pentru Petrocub Hîncești. În actul secund, David Abagna a dublat avantajul, dar gruparea antrenată de Andrei Martin nu a reușit, însă, să-și păstreze poarta intactă. Spre sfârșitul meciului, Sheriff Tiraspol a redus din diferență prin Rasheed Akanbi. Astfel, Petrocub Hîncești a înregistrat prima victorie în fața "viespilor" din 2022, cu rezultatul de 2 la 1.


ANDREI MARTIN, antrenor, Petrocub Hîncești: „Bravo băieților pentru caracterul demonstrat. Felicitări echipei și întregului club Petrocub pentru acest rezultat. Nu este decis nimic. Campionatul continuă și se va juca până în ultima etapă."


Petrocub Hîncești este in fruntea clasamentului din Super Liga și are un avans de trei puncte față de Zimbru Chișinău, care au învins, cu 2 la 0, formația Dacia-Buiucani. Denis Dedechko și Joao Paulino au făcut diferența.

Podiumul campionatului este completat de Sheriff Tiraspol, care e urmată de Milsami Orhei, FC Bălți și Dacia-Buiucani. Următoarea etapă din Super Liga este programată pentru sâmbătă. Până atunci se va disputa manșa secundă a semifinalelor din Cupa Republicii Moldova, care va avea loc miercuri.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter