Cultură

Spectacolul „Macbeth” în regia lui Mihai ŢĂRNĂ ajunge în scena Festivalul International Shakespeare, Craiova

post-img
Spectacolul „Macbeth” în regia lui Mihai ŢĂRNĂ ajunge în scena Festivalul International Shakespeare, Craiova

În 22 mai, ora 15:00, la Casa Studenților din Craiova, în cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare, trupa Tatrului Fără Nume, va juca spectacolul „Macbeth” după W.Shakespeare şi Eugene Ionescu, în regia lui Mihai Ţărnă.

Macbeth - o tragedie clasică, în interpretare modernă, cu elemente de acrobaţie şi motive tradiţionale româneşti, ce aduce în prim plan pasiunea frenetică, provoacă răsturnări politice şi sfidează valorile morale. Un spectacol care scoate la iveală extrem de limpede adevărul despre cea mai odioasă crimă pe care o poate săvârși omul transfigurat de setea de putere: transformarea dragostei pure în ură pură.

Cea de a XIV-a ediție a Festivalului Internațional Shakespeare va avea loc la Craiova în perioada 16-26 mai 2024 și este organizată, ca în fiecare an, de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și Fundația Shakespeare. În anul în care Festivalul Internațional Shakespeare împlinește 30 de ani de existență, organizatorilor tradiționali li se alătură un partener nou – Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” ,București.

Astfel, 30 de spectacole de Robert Wilson, Peter Brook, Declan Donnellan, Robert Lepage și alți regizori de renume mondial se vor juca în șapte săli de spectacole din Craiova, în timp ce în peste 30 de spații convenționale și neconvenționale, pe străzile din cartiere, piețe și parcuri, se va simți spiritul shakespearian. Peste 300 de evenimente – spectacole, concerte, expoziții, parade, sesiuni de comunicări, conferințe, lansări de carte, ateliere teatrale studențești – vor prilejui o călătorie în spațiu și timp, din anul 1600, prin Shakespeare Village, până in viitor, prin Shakespeare Dimensions: o incursiune în realitatea virtuală într-un cub multimedia bazat pe inteligență artificială.

Spectatorii din Chişinău pot vedea spectacolul „Macbeth” pe 16 mai, la 19.00, la Teatrul Fără Nume.

Biletele pot fi procurate la casa de bilete a teatrului. 

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter