Actualitate

Partenerii internaționali salută eforturile Republicii Moldova de reformare a sectorului forestier

post-img
Conferință

Partenerii internaționali salută eforturile Republicii Moldova de reformare a sectorului forestier și adoptare a unor politici și programe naționale pentru extinderea fondului forestier. Aceștia s-au arătat disponibilitatea să sprijine țara noastră în implementarea politicilor internaționale de mediu în domeniul forestier, transmite MOLDPRES.

Despre aceasta s-a vorbit în cadrul celui de-al 19-lea Forum al Naţiunilor Unite pentru Păduri (UNFF19), desfășurat în această săptămână la New York, cu participarea ministrului Mediului, Sergiu Lazarencu. Oficialul a continuat întâlnirile bilaterale cu Albert Peter, Manager de practici, Banca Mondială, Adam Fullerton, Specialist în Programul de Politici Internaționale, Serviciul Forestier al SUA, Achim Steiner, Administratorul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, precum și cu Glenn Hargrove, ministru Adjunct al Resurselor Naturale din Canada, Dan Ericsson, Secretar de Stat, Ministerul Afacerilor Rurale și Infrastructurii al Suediei, și Wenche Westberg, secretar de Stat la Ministerul Agriculturii și Alimentației din Norvegia.

Oficialul moldovean a subliniat importanța cooperării internaționale în promovarea practicilor durabile de protejare a mediului și a exprimat angajamentul Republicii Moldova în acest sens.

„Cu certitudine, efectele schimbărilor climatice sunt din ce în ce mai simțite, iar noi avem obligația de a reacționa prompt la problemele curente și să implementăm cât mai urgent măsuri concrete pentru a răspunde provocărilor viitoare. Prin dialog și parteneriate vom intensifica cooperarea pentru a crea un mediu sănătos și rezilient pentru generațiile viitoare”, a menționat Sergiu Lazarencu.

Ca urmare, Ministerul Mediului al Republicii Moldova va organiza întrevederi cu reprezentanții organizațiilor sus menționate, pentru a implementa acțiunile și planurile agreate în cadrul întrevederilor.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter