Social

Sute de oameni s-au alăturat campaniei „Masa Bucuriei”, pentru a sprijini familiile nevoiașe în perioada sărbătorilor Pascale

Sute de oameni s-au alăturat campaniei „Masa Bucuriei”, pentru a sprijini familiile nevoiașe în sărbătorile Pascale

Un gest de suflet în ajutorul celor care luptă cu singurătatea, cu boala sau cu lipsurile. Și în acest an, sute de persoane au dat dovadă de solidaritate şi s-au alăturat celei de-a 15-a ediții a campaniei "Masa Bucuriei", organizată de Misiunea Socială Diaconia. Produsele colectate vor ajunge, de sărbătorile Pascale dar şi în restul anului, la mii de bătrâni singuri şi familii nevoiaşe din Republica Moldova.

La intrarea în magazinele participante la campanie, cumpărătorii erau îndemnat de voluntari să dăruiască din puţinul lor, pentru a aduce o bucurie de Paşti celor care se confruntă cu lipsuri de tot felul.


CĂLIN voluntar: „Fiecare cumpărător, la intrare în magazine, are posibilitatea să ia o pungă de la noi, să cumpere produse și apoi să le pună în coșul de la ieșire.”


Cei mai mulţi dintre cumpărătorii care i-au întâlnit pe voluntarii de la Diaconia s-au alăturat cu entuziasm acestui gest caritabil. Sub sloganul "Donația ta poate umple farfuria unui flămând", campania din acest an s-a desfășurat în 50 de supermarketuri din Chișinău și în alte magazine din 20 de localități ale Republicii Moldova.

IGOR BELEI director executiv, Misiunea Socială "DIACONIA": „Tradițional colecta are loc în sâmbăta Floriilor, în sămbăta lui Lazăr, ziua asta este ziua de mobilizare națională. Imediat după colectă facem o distribuție de pachete alimentare, în săptămâna Patimilor și săptămâna Luminată. Încercăm să implicăm voluntarii care sunt implicați în ziua colectei să fie și la distribuție, ca să vadă acaestă bucurie pe care putem să o putem împărtăși bătrânilor.”

Campania "Masa Bucuriei" este cel mai longeviv proiect de solidaritate socială care îşi propune să sensibilizeze societatea față de cei care luptă cu nevoi de tot felul. Produsele ce nu vor fi oferite de Paşti vor ajunge la bătrâni și familii nevoiașe din toata ţara, sub formă de pachete alimentare sau prânzuri calde în cantinele sociale. Anul trecut, datorită acestei campaniii s-au adunat 39 de tone de produse alimentare. De-a lungul anilor, Masa Bucuriei a oferit zeci de mii de prânzuri pentru oamenii care îşi duc cu greu existenţa.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter