Social

Festivalul portului popular ,,Ia Românească în fiecare casă”, organizat la Bălți

post-img
Festival

Festivalul portului popular ,,Ia Românească în fiecare casă” se va desfășura la 27 iunie în orașul Bălți din Republica Moldova.

Proiectul este implementat de Societatea Femeilor Ortodoxe din cadrul Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Basarabiei și finanțat de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, scrie Infoprut.

Organizatorii își propun, prin intermediul acestui proiect, să păstreze și să promoveze tradițiile românești, punând în lumină ia – simbolul inconfundabil al identității noastre naționale.

Proiectul va contribui, în mod direct, la promovarea valorilor românești, la valorificarea potențialului cultural, artistic și la educarea tinerei generații în spiritul românesc.

În acest context, Societatea Femeilor Ortodoxe a Episcopiei de Bălți a mulțumit Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova pentru sprijinul acordat în realizarea demersului și a încurajat „toată comunitatea să se alăture acestui eveniment pentru a celebra, împreună, valorile și frumusețea tradițiilor românești”. 

author-img_1

Cristian Sava

Reporter