Extern

Cel puțin cinci oameni și-au pierdut viața în urma tornadelor din SUA. Ploile torențiale, grindina și vântul puternic au provocat pagube însemnate

post-img
imagine simbol

Cel puţin cinci oameni au murit în urma tornadelor care au lovit centrul şi sud-estul Statelor Unite. A plouat torenţial, a căzut grindina, iar rafalele de vânt violent au smuls acoperişuri. Parcurile de rulote au fost devastate, iar cei care locuiesc acolo au fost duşi în centre speciale, relatează tvrinfo.ro.

Statele cele mai afectate sunt Tennessee și Carolina de Nord. Multe autostrăzi sunt blocate de copaci și stâlpi de electricitate prăbușiți. Echipele de intervenție merg din casă în casă pentru a evalua pagubele și pentru a-i ajuta pe localnici să înlăture efectele tornadei.

Lance Foulk, şef poliţie, Carolina de Nord: Recomandăm oamenilor să fie atenţi în timp ce evaluează pagubele, şi să dea prioritate siguranţei. Dacă trebuie să călătoriţi, vă rugăm să fiţi atenţi la pericolele încă existente.

Într-un mic orășel din Michigan zeci de magazine au rămas fară ferestre și fară acoperișuri. Câțiva angajați ai unui magazin s-au adăpostit într-un container frigorific până a trecut urgia. În Michigan pagubele materiale sunt uriașe.

Mike COory, proprietar restaurant: Oamenii meu au avut noroc. Dacă ne uităm la vecini, acoperişul e complet prăbuşit. La noi nu e chiar aşa.

E stare de urgență în zeci de comitate din centrul și sud-estul Statele Unite, mai ales că greul nu a trecut. Serviciile meteo avertizează că se așteaptă la noi furtuni puternice în următorul interval.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter