Politic

Suedia va oferi un nou sprijin R. Moldova, în valoare de circa 120 mii de euro

post-img
Suedia va oferi un nou sprijin R. Moldova, în valoare de circa 120 mii de euro

Suedia va oferi un nou sprijin Moldovei, în valoare de circa 120 000 euro pentru a contracara dezinformarea legată de alegeri. Anunțul a fost făcut de Secretarul de stat Christian Danielsson aflat într-o vizită la Chișinău, informează Moldpres.

Din delegația suedeză face parte și Torbjörn Sohlström, director general pentru afaceri politice. Oficialii au anunțat că vizita de lucru la Chișinău reprezintă o oportunitate de a discuta despre modul în care Suedia își poate dezvolta cooperarea cu R. Moldova pentru a sprijini eforturile țării de aderare la UE și de reformă, precum și pentru a-și consolida reziliența înainte de viitoarele alegeri prezidențiale și parlamentare.

Secretarul de stat Danielsson a anunțat, de asemenea, că Suedia oferă un nou sprijin R. Moldova, în valoare de circa 120 000 euro pentru a contracara dezinformarea legată de alegeri. Acest sprijin suplimentar va completa actualul sprijin suedez pentru mass-media independentă și securitatea cibernetică în R. Moldova.

„Sunt impresionat de reziliența Moldovei împotriva atacurilor hibride ale Rusiei și de multitudinea de crize care au avut loc ca urmare a invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia. Suedia va rămâne angajată să sprijine Moldova în această situație dificilă”, a opinat Danielsson.

Sprijinul Suediei pentru R. Moldova a crescut în ultimii ani. În 2023, sprijinul s-a ridicat la 42 milioane euro.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter