Social

Patru unități de pompieri și salvatori urmează să fie date în exploatare pe parcursul anului 2024

post-img
Pompieri
Sursa foto: dse/tvr

Patru unități de pompieri și salvatori urmează să fie date în exploatare pe parcursul anului 2024, după ce astăzi a fost aprobat proiectul hotărârii Guvernului privind transmiterea unor bunuri imobile din proprietatea orașului Otaci, raionul Ocnița, în proprietatea statului.

Proiectul propune transmiterea unui lot de teren și a unui bun imobil din proprietatea orașului Otaci în proprietatea statului, pentru construcția unei unități de pompieri și salvatori moderne, ce va îmbunătăți calitatea și gama de servicii de urgență pentru peste 6000 de locuitori din zona respectivă.  

Ministerul Afacerilor Interne, cu sprijinul partenerilor de dezvoltare, în special Guvernul S.U.A., continuă să construiască și să reabiliteze unități de pompieri și salvatori pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Până în prezent, au fost finalizate 13 proiecte, asigurând angajaților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență condiții decente de activitate și intervenții mai rapide și mai eficiente în situații de urgență.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter