Extern

Atac de amploare asupra întregii infrastructuri energetice din Ucraina

post-img
imagine simbol

Capitala Kiev și cel puțin cinci instalații din infrastructura energetică a Ucrainei au fost țintele unui atac de amploare lansat în această dimineață de Rusia. Atacul a vizat infrastructura din întreaga țară, au confirmat oficiali militari și din domeniul energiei, relatează tvrinfo.ro.

Au fost vizate instalațiile de generare și de transport inclusiv din Zaporijia și Lvov. Cu excepția regiunii Zaporojia, toate celelalte regiuni luate la țintă sunt departe de linia frontului.

Operatorul rețelei naționale ucrainene de electricitate a anunțat pe rețelele de socializare că echipamentele de la una dintre instalațiile din centrul Ucrainei au fost avariate, fără a oferi mai multe detalii.

„Inamicul nu renunţă la planurile sale menite să-i priveze pe ucraineni de lumină. Un nou atac masiv contra industriei noastre energetice!”, a scrie pe Telegram ministrul energiei ucrainean, Gherman Galuşcenko.

În regiunea centrală Poltava, o instalație din infrastructură energetică a fost lovită de un atac cu drone. A urmat un incendiu, a confirmat guvernatorul local. Potrivit primelor informații, nu s-au înregistrat victime.

Toate rachetele care vizau Kievul au fost distruse, a declarat șeful administrației militare a orașului. Potrivit martorilor, apărarea aeriană a reacționat prompt atât în capitală, cât și deasupra regiunii Lviv. Nu există în acest moment date despre pagube majore sau despre persoane rănite.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter