Economic

Guvernul a aprobat numirea conducătorilor la Inspectoratul Control Financiar de Stat și la Agenția Achiziții Publice

post-img
Guvernul a aprobat numirea conducătorilor la Inspectoratul Control Financiar de Stat și la Agenția Achiziții Publice

Începând cu 7 mai 2024, Inspectoratul Control Financiar de Stat va avea un nou director. Candidatura Svetlanei Țurcanu a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței Guvernului, la propunerea ministrului Finanțelor, Petru Rotaru.

„Doamna Svetlana Țurcanu are o vastă experiență în domeniul financiar – contabil. Actualmente activează în Serviciul Fiscal, fiind în funcția de șef adjunct al Direcției audit intern. Consider că dna Țurcanu deține experiență, profesionalism și competențe necesare acestei poziții”, a declarat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru.

Totodată, Gheorghe Movileanu a fost numit în funcția de director al Agenției Achiziții Publice, la fel, din 7 mai 2024. Acesta a activat anterior în cadrul agenției timp de 4 ani. Este licențiat în drept și a participat la diverse cursuri de instruire pe platforme naționale și internaționale în domeniul achizițiilor publice.

„Știu că este un domeniu destul de complicat și cu provocările enorme, astfel sunt sigur că Gheorghe Movileanu va face față acestei funcții”, a menționat ministrul Petru Rotaru.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter