Social

Dorin Recean la prezentarea conceptului Youth Lab: „Guvernul construiește pentru tineri și promovează implicarea lor în proiecte sociale”

post-img
Dorin Recean la prezentarea conceptului Youth Lab: „Guvernul construiește pentru tineri și promovează implicarea lor în proiecte sociale”

Prim-ministrul Dorin Recean a participat la evenimentul de prezentare a conceptului primului Centru de Inovație Socială - Youth Lab, care a reunit tineri, organizații de tineret și parteneri externi.

Crearea primului Centru de Inovație Socială a fost inițiată în anul 2023, cu suportul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii  (UNICEF) Moldova. Aici sunt planificate peste 100 de spații deschise, adaptate pentru lucrul individual sau în echipă și săli de evenimente pentru organizațiile de tineret. Totodată, Hub-ul va acorda sprijin pentru realizarea inițiativelor, programelor şi proiectelor de tineret, consolidând în acest mod cooperarea cu societatea civilă, informează Guvernul R. Moldova.

Astfel, după finalizarea lucrărilor de reparație și dotarea cu echipament, Youth Lab va putea găzdui aproximativ 30 de organizații necomerciale, care vor beneficia de spațiu gratuit pentru o perioadă de un an, dar și de servicii,  precum instruire, capacitare și raportare financiară. 

Șeful Executivul a îndemnat partenerii externi să participe la dezvoltarea unor asemenea proiecte, accentuând necesitatea susținerii organizațiilor de tineret care contribuie la consolidarea democrației și construcția unei țări europene pentru generația viitoare. 

„Guvernul construiește pentru tineri și promovează implicarea lor în proiecte sociale. Youth Lab va fi un loc care îi va reuni pe toți în jurul ideii de a dezvolta țara noastră. Sunt sigur că, aici, vor fi inițiate multe proiecte de succes, iar partenerii noștri vor fi mândri de investițiile pe care le-au făcut în acest Centru”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Pentru realizarea proiectului Youth Lab, în anul 2023, Guvernul a investit 7 milioane de lei, iar în anul curent -  aproximativ 5 milioane de lei. De proiect vor beneficia circa 25.000 de tineri din toată țara.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter